Вход


Браузърът Google Chrome вече ще показва "Няма защита"

Вземи безплатен SSL Сертификат за уеб сайт!

ssl 005

На кои сайтове Google Chrome ще показва надписа "Няма защита"?

На сайтовете без SSL СЕРТИФИКАТ - тези, които се зареждат по протокол HTTP.

На първо време браузърът ще изписва надписа "Няма защита" само на уеб сайтовете, на които има форми за вход.

Много сайтове в момента имат форми за вход и регистрация на потребители, както и административен панел, който също има форма за вход, в която също се въвеждат данни за вход. На практика всички електронни магазини, както и сайтове с административен панел ще бъдат засегнати.

Целта на това предупреждение е потребителите да бъдат информирани, когато посещават уеб сайт без SSL Сертификат, а така се намалява възможността да бъдат прихванати личните им данни и т.н.

За сега този надпис има предупредителен характер и е оцветен в нормален черен цвят. Има вероятност надписът в бъдеще да бъде оцветен в червено, което ще се набива на очи.

 Така изглеждаадресната лента при зареждане по протокол HTTP

google chrome no

Това е заредената страница по HTTPS

google chrome yes

 Google Chrome за сега е единственият браузър, който ще показва това съобщение, но и останалите ще го последват. Целта е все по малко да се използва HTTP и връзките да минавт през HTTPS, за по-голама сигурност на потребителските данни.

Все по-често потребителите ще започнат да вземат под внимание предупреждението и  сайтовете без зеленият надпис отпред, определено ще пострадат от отлив на потребители!

Какво е необходимо да направя за да не се появи предупреждението но моя сайт?

1. Издаване и инсталиране на SSL Сертификат

2. Настройки на уеб сайта да може винаги да зарежда по HTTP

 

 Безплатен SSL сертификат за Вашия уеб сайт

 

 

Мобилно меню

    Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. С посещението си Вие се съгласявате с използването на бисквитки!      СЪГЛАСЕН СЪМ!